Om

Lyriaka ble etablert i 1996 av Petter Moen og Øyvind Gravdal. Vi sendte da ut 1000 brev til 1000 barneskoler med oppfordring om å skrive dikt. Postkassene våre rant over av dikt den gangen. Det var før e-mail-tider. Lyriaka har som visjon å stimulere barns skapende og lekende evner, samt å fremme kultur skapt av barn selv. Barna skriver dikt og tekster, Øyvind Gravdal komponerer musikk til diktene.  Lyriaka ble belønnet med Spellemannprisen 1997 for beste barneplate og har vært nominert både i 2002 og 2004. Petter Moen sluttet i Lyriaka i 2006. Han jobber nå som rektor i en skole på Nesodden.

Den tredje platen, “Lyriakafabrikken – og jakten på de magiske versene”, ble gitt ut i 2004 på Universal records i et samarbeid med Redd barna. Tekstgrunnlaget for plata ble dannet etter en landsomfattende innsamling av dikt hvor tema var “skole”. Lyriakafabrikken er også rammen for barne-produksjonen på TV2-Junior. Her får vi se fabrikken i virksomhet – dikt, tanker og idèer blir ført inn i maskinen og ut kommer det fiks, ferdige sanger. Serien hadde premiere på TV2 i 2004.

Lyriaka har vært å høre og se på de fleste festivaler rundt om i landet de siste årene. De har etter tre sesonger i Kristiansand etablert et godt samarbeid med Dyreparken. I 2004 ble et nytt samarbeid med Hunderfossen familiepark etablert. Ved siden av dette drar Lyriaka på skolekonsertturnéer med Rikskonserterne og Den kulturelle skolesekken.

I 2006 ga Lyriaka ut sin femte plate. Den markerte et 10-årsjubileum for Lyriaka og ble gitt ut i samarbeid med blandt andre Musikk i Skolen og Moldejazz 2006. Vi kom også denne høsten med en diktbok på Gyldendal forlag.

Lyriaka har for tida et veldig godt samarbeide med Landsforeningen uventet barnedød (LUB) og filmselskapet Fabelaktiv. Sammen med LUB har vi fått en slump penger som skal brukes til en forproduksjon til Barne-TV, noe vi håper og tror skal bli til et ferdig barne-TV produkt etterhvert.

I januar 2012 kom vårt dobbelt-album -Lyriaka på sirkus. Den er vi meeeget stolt av. Du kan lese mer om den under nyheter.

 

Sjekk ut sidene våre på Facebook og MySpace.

Administrasjon og booking:

Lyriaka kan kontaktes på følgende adresse og e-post.

Lyriaka – Øyvind Gravdal
Skarvaveien 119
1350 LOMMEDALEN
tlf: 915 14 597
e-post: oyvind@lyriaka.no, lyriaka@gmail.com

Nettsider:

www.lyriaka.no

www.reverockerne.no

www.reverock.no

Mikkel & reverockerne

Besøk Mikkel & reverockerne på reverockerne.no.

Skriv dikt

Du kan sende inn dikt til Lyriko. Lyriko er faktisk helt avhengig av dikt.

Han blir kjempeglad for alt han får - enten det er kort eller langt. Ingen tanker er for dumme eller for kloke for han.

Send inn ditt dikt her.